Home > General > Torna el fantasma del confinament

Torna el fantasma del confinament

16/01/2021

El president Joe Biden ha anunciat un espectacular programa d’estímul econòmic d’1,9 bilions de dòlars. Aquest inclou augmentar els pagaments directes als ciutadans de 600 a 2.000 dòlars. Els mercats van reaccionar amb certa indiferència i la sessió de divendres el comportament global de les accions va ser pessimista. El preu del petroli també cedia de forma contundent.
Aquest comportament s’explica en gran manera perquè el coronavirus continua implacable, amb noves soques detectades en diferents parts del món que, tot i que sembla que no són més agressives, possiblement sí que són més contagioses. Tampoc estan ajudant els retards en els programes de vacunació… i és que Pfizer ha comunicat que reduirà temporalment els lliuraments de la vacuna i no sap quan temps passarà fins que assoleixi de nou la màxima capacitat de producció.
L’administració Trump està aprofitant els seus últims dies per augmentar la tensió amb la Xina, el Pentàgon va afegir a la llista negra la fabricant de telèfons Xiaomi, fent que l’empresa caigués més d’un deu per cent. També va imposar sancions a d’altres grans empreses per presumptes infraccions en el mar de la Xina.
La sessió d’ahir va començar la temporada de resultats del quart trimestre del 2020 als Estats Units i els primers a presentar els comptes van ser els grans bancs americans Wells Fargo, Citigroup i JP Morgan.
El parell eurodòlar cotitzava a 1,2112 (-0,35%), continuant el dòlar el camí d’apreciació contínua iniciat aquest mes.

Categories: General Tags: