Home > General > Expectació als mercats per les declaracions de Biden i Powell

Expectació als mercats per les declaracions de Biden i Powell

15/01/2021

En la sessió d’ahir els mercats europeus van avançar moderadament, tancant l’Eurostoxx amb un increment del 0,74%, a 3.643 punts. Itàlia i Espanya, però, es van quedar endarrerides, amb variacions del -0,40% i el +0,12%, respectivament. El verd també s’imposava a la borsa americana, destacant especialment l’imparable Russell 2000, amb un increment de l’1,95% a les 17.50 h CET. Al costat americà de l’Atlàntic s’esperaven amb expectació dues grans compareixences: la de Joe Biden, que donaria a conèixer la seva proposta de paquet d’estímul, i la de Jerome Powell, respecte a les perspectives de la política monetària. Tot això en un panorama complicat per al mercat laboral, sobre el qual vam conèixer que es van realitzar 965K noves peticions de subsidi d’atur (vs. 795K estimat), una dada que marca el màxim de cinc mesos. Mentrestant, l’impeachment 2.0 de Trump preocupava Biden, per la possibilitat que el procés judicial pogués tenir massa ocupat el Senat, retardant els assumptes urgents de la seva agenda política. En relació amb l’evolució de la pandèmia, tenim una de cal i una d’arena. Per una banda, el nombre de contagis s’ha disparat després de les reunions socials durant les festes de Nadal, tot augmentant dràsticament la congestió dels hospitals i les restriccions socials, i d’altra banda s’ha demostrat que la vacuna de Johnson&Johnson és segura i efectiva a la fase 1-2. El petroli es negociava en números vermells amb una caiguda del 0,71% del Brent, l’or presentava un -0,44% i el bitcoin es disparava més d’un 12% a tancament de les borses europees.

Categories: General Tags: