Home > General > Possible tercera vacuna, un pas més cap a la fi del malson

Possible tercera vacuna, un pas més cap a la fi del malson

13/01/2021

Ahir AstraZeneca i Oxford van sol·licitar l’autorització per a la seva vacuna contra el Covid-19 a l’Agència Europea de Medicaments (EMA) per la distribució a la Unió Europea. La renda variable va presentar indecisió durant el dia, amb una obertura en verd a Europa que després va girar a la baixa. Als Estats Units només pujava amb decisió el Russell 2000 (+1,42% 17.35 CET). Els màxims històrics de la setmana passada pesen sobre el sentiment de sobrecompra però la narrativa de l’eficàcia de les vacunes i els estímuls econòmics resisteix. Els rendiments dels bons americans van continuar amb la tendència a l’alça iniciada el dia en què els demòcrates van guanyar el Senat. S’espera amb expectació la compareixença de la FED aquest dijous, per la visió que pugui tenir, ja que l’objectiu de l’entitat durant la pandèmia ha estat de proveir finançament a l’economia a uns tipus d’interès baixos. L’USD cotitzava estable respecte a l’EUR després de l’augment de la demanda del bitllet verd en les últimes sessions per l’esmentat increment de la rendibilitat de la renda fixa americana. El petroli va continuar la senda alcista, mantenint-se a prop de màxims d’11 mesos a causa d’una oferta més ajustada impulsada per l’Aràbia Saudita i expectatives de descens en els inventaris dels Estats Units. El Brent s’apuntava un increment del +1,69% fins a 56,60 dòlars per barril i el WTI dels Estats Units un 1,61% fins als 53,09 dòlars per barril.

Categories: General Tags: