Home > General > Trump, protagonisme fins l’últim dia

Trump, protagonisme fins l’últim dia

12/01/2021

Ahir vam conèixer que un equip d’experts internacionals de l’Organització Mundial de la Salut (OMS) arribarà a la Xina el 14 de gener per investigar els orígens de la pandèmia de la Covid-19. El país pateix un rebrot important les últimes setmanes, ja que diumenge passat va registrar 103 casos, que suposen el major augment diari en més de cinc mesos. El president Donald Trump acaba la legislatura prenent una sèrie d’accions destinades a augmentar la pressió política sobre el gegant asiàtic, aixecant les restriccions al contacte entre diplomàtics americans i taiwanesos. Al mateix temps, rep la pressió dels demòcrates, que tenen la ferma intenció d’iniciar un segon impeachment contra ell. El dòlar s’apreciava ahir (EURUSD -0,45% 17.40 h CET) per l’increment en el rendiment dels bons americans degut a les expectatives de més estímuls fiscals a l’economia. Haurem d’esperar fins dijous per conèixer oficialment les mesures que anunciarà Joe Biden, però avancem que poden incloure un augment dels pagaments directes des de 600 fins a 2.000 dòlars als ciutadans amb ingressos inferiors a 100.000 dòlars, com també més finançament als governs locals i la distribució de la vacuna. El mateix dia esperem la compareixença de Jerome Powell, de la Reserva Federal. La renda variable recollia beneficis a tancament de la sessió europea, destacant als Estats Units la caiguda del Nasdaq del 0,92% i al Vell Continent la del FTSE-100 un 1,54%. El bitcoin va patir la seva major davallada des del 12 de març del 2020, arribant a registrar caigudes de més del 20%.

Categories: General Tags: