Home > General > Màxims històrics a Wall Street la primera setmana de l’any

Màxims històrics a Wall Street la primera setmana de l’any

09/01/2021

A l’última sessió de la setmana els índexs van continuar avançant en terreny positiu per les expectatives d’expansió econòmica, després de la materialització de l’onada blava als Estats Units. La política americana està incrementant la pressió sobre el president, Donald Trump, a escasses setmanes del final de la seva legislatura, després de ser acusat d’instigar els aldarulls al Capitoli de dimecres passat, i fins i tot plantejant un segon impeachment. Amb relació a l’evolució de la pandèmia, a la Xina augmenten les restriccions a la província de Hebei, que s’enfronta a un brot d’infeccions que suposa el major augment de casos de transmissió comunitària en mesos. Mentrestant, al Regne Unit s’ha implantat l’obligatorietat de presentar un test negatiu de Covid-19 amb 72 hores d’antelació a l’arribada de passatgers. D’altra banda, tenim una notícia esperançadora amb relació a la vacuna. A l’espera que l’estudi pugui ser ratificat per homòlegs tercers, Pzifer indica que el medicament, creat amb col·laboració de BioNTech, seria efectiu contra la nova mutació altament transmissible del coronavirus. Quant a dades macro europees, destaquem la publicació de la taxa d’atur de la zona euro, que va sortir una mica millor de l’esperat (8,3% vs. 8,5% previst), i la producció industrial d’Alemanya (0,9% vs. 0,7% estimat). Als EUA les dades laborals del desembre van indicar que la taxa d’atur va ser del 6,7% vs. 6,8% previst, i les nòmines no agrícoles van ser -140K vs. 71K estimat.

Categories: General Tags: