Home > General > Continuem amb el ral·li alcista

Continuem amb el ral·li alcista

29/12/2020

Comencem l’última setmana de l’any, la qual tindrà tres sessions completes i una de parcial el dia 31. A Europa la notícia més important dels últims dies ha estat l’aprovació in extremis de l’acord pel Brexit, el qual es va tancar el 24 de desembre. Ahir el països de la Unió Europea li van donar el vistiplau de forma unànime, pas necessari perquè aquest es pugui materialitzar a partir de l’1 de gener. Seguint amb relacions internacionals, s’està apuntant la possibilitat que la Unió Europea i la Xina puguin tancar aquesta setmana un acord d’inversió que faciliti l’accés al mercat xinès i augmenti la protecció de les inversions al país, pacte que s’estava negociant des del 2014. Respecte a l’evolució de la pandèmia, la Comissió Europea va anunciar ahir que la distribució de la vacuna de Pzifer-BioNTech podria finalitzar el mes de setembre. Als Estats Units, Donald Trump finalment va signar el pla d’estímul econòmic després de varis dies insinuant que no ho faria. A final de la sessió europea els índexs del vell continent tancaven amb increments superiors al punt percentual. D’altra banda, les borses americanes també mostraven optimisme, tot i que més moderat. L’or, el petroli i el parell eurodòlar cotitzaven sense grans variacions. Per últim, destaquem el sorprenent ral·li del Bitcoin, que va tocar ahir màxims històrics superant els 28.000 dòlars.

Categories: General Tags: