Home > General > Borses vestides de verd per donar la benvinguda al Nadal

Borses vestides de verd per donar la benvinguda al Nadal

24/12/2020

Ahir França va reobrir el trànsit amb el Regne Unit amb la condició de portar a terme controls amb tests de coronavirus. Tot i que s’espera que aquest requisit augmenti la congestió a les fronteres, el cost de continuar amb aquest aïllament era molt alt. El canal de la Mànega és un vincle vital per al comerç europeu, de fet, la paralització del transport per aquesta via pot causar una mancança d’aliments frescos al Regne Unit en qüestió de dies.
Mentrestant, les negociacions pel Brexit prenien un to optimista durant la jornada, amb diverses fonts afirmant que l’acord era imminent després dels avanços en matèria de drets de pesca. Recordem que les parts necessiten arribar a un pacte a contrarellotge, abans de la data límit del 31 de desembre.
Als Estats Units vam conèixer les noves peticions setmanals de subsidi d’atur, que es van mantenir en nivells força elevats tot i que la dada publicada va ser millor a les estimacions dels analistes: 803K vs. 885K.
Donald Trump va generar confusió després d’insinuar que no signaria el paquet d’estímul econòmic aprovat pel Congrés, després de titllar de “ridícul” l’import del mateix.
A final de la sessió europea els mercats financers cotitzaven en verd, amb augments que superaven el punt percentual al vell continent. L’optimisme també es va fer patent a Wall Street, amb el Russell 2.000 i el Dow Jones apropant-se a l’1%. D’altra banda, el Nasdaq queia lleugerament prop del 0,20%.

Categories: General Tags: