Home > General > Seguim amb el ral·li de final d’any

Seguim amb el ral·li de final d’any

18/12/2020

Ahir les borses mundials van continuar la senda alcista un dia més, després que la Fed anunciés que deixava els tipus d’interès sense canvis entre el 0% i el 0,25%, reiterant el seu compromís de continuar recolzant l’economia fins que la inflació repunti per sobre del 2% de mitjana. Addicionalment, també va millorar les perspectives econòmiques, projectant una contracció del PIB del 2,4% per a aquest any, un creixement del 4,2% el 2021 i un 3,2% el 2022 (quan la previsió del setembre passat anticipava un           -3,7%, +4% i +3%, respectivament). Quant a publicacions macroeconòmiques, destaca la xifra setmanal de sol·licituds d’atur als Estats Units, que va augmentar fins a 885.000 des de les 862.000 de la setmana anterior, tornant així a registrar nous màxims de tres mesos. A la zona euro l’IPC es va situar al -0,3% per tercer mes consecutiu i el Regne Unit va deixar els tipus d’interès sense canvis. La Comissió Europea va fixar l’inici de la campanya de vacunació al 27 de desembre, descomptant que s’obtindrà el vistiplau de l’Agència Europea del Medicament dilluns. A final de la sessió al vell continent tant els Estats Units com Europa presentaven guanys moderats, que oscil·laven al voltant del mig punt percentual. La cotització de les matèries primeres es va incrementar força, amb l’or cotitzant a 1.892 (+1,80%) i el petroli Brent tocant màxims post-Covid a 51,35 USD/barril (+0,55%). El dòlar, però, continua perdent força respecte a l’euro, cotitzant a 1,2242 (+0,37%).

Categories: General Tags: