Home > General > Publicacions positives a Europa i sorpreses negatives als EUA

Publicacions positives a Europa i sorpreses negatives als EUA

17/12/2020

Durant el matí es van publicar els PMI europeus, els quals van presentar resultats força positius. Per exemple, el PMI compost de la zona euro es va situar en 49,8, just tocant la frontera del 50, que separa la recessió de l’expansió econòmica. Tanmateix, és cert que una part d’aquesta alça ve explicada perquè les dades no van tenir en compte els efectes de les recents restriccions contra el virus, ja que la publicació es va avançar una setmana per la proximitat de les festes de Nadal. D’altra banda, el BCE va aixecar la prohibició de pagament de dividends bancaris, imposant, però, certa moderació en les distribucions fins al setembre del 2021 com a mínim. Als Estats Units destaquem la sorpresa d’una feble publicació de vendes minoristes (-1,1% vs. -0,3% esperat) i els nous indicis de progrés en les conversacions sobre l’estímul fiscal, per la represa de les reunions entre Mitch McConnell i Nancy Pelosi. Tot plegat pot suggerir accions futures més contundents per part de la Fed, explicant així la depreciació que va tenir el parell EUR-USD, que es canviava a 1,2182. La sessió europea va tancar en verd en espera de la darrera reunió de política monetària de la Fed aquest any, respecte a la qual hi havia baixes expectatives de canvis. Només Espanya i Itàlia es van desmarcar amb caigudes del 0,83% i 0,37%, respectivament. Wall Street cotitzava mixt i amb certa tranquil·litat, sense superar ni a l’alça ni a la baixa el mig punt percentual.

Categories: General Tags: