Home > General > Un Nadal a la corda fluixa

Un Nadal a la corda fluixa

16/12/2020

L’enduriment de les mesures restrictives a Europa per pal·liar els efectes del Covid-19 van pesar sobre els ànims dels mercats europeus. A les restriccions d’Alemanya s’hi van sumar Itàlia, Holanda i la capital britànica, Londres. A més, al Regne Unit s’especula amb l’aparició d’una nova variant del virus, afectant amb rapidesa el sud del país. Mentrestant, l’Agència Europea de Medicaments (EMA) va decidir avançar la reunió extraordinària sobre la vacuna de Pzifer-BioNTech al 21 de desembre, obrint la porta que les primeres vacunes arribin al vell continent abans de finalitzar l’any. Els mercats europeus es mostraven generalment alcistes durant la jornada de dimarts, amb Alemanya liderant el verd (+1,05%) i la Gran Bretanya el signe negatiu (-0,25%). D’altra banda, als Estats Units les declaracions d’Andrew Cuomo, governador de Nova York, amb relació a un possible nou confinament a la ciutat no van ser motiu suficient per eclipsar l’esperança de l’aprovació del pla d’estímuls fiscals, un esdeveniment que es podria materialitzar a final d’aquesta setmana. A Wall Street, els mercats de valors seguien una clara tendència alcista, amb un biaix cap a mitjanes i petites empreses, que està fent destacar el Russell 2.000 (+0,95%), i també de caire cíclic (Dow Jones +0,61%). Respecte a les matèries primeres, el barril de petroli Brent es situava a nivells de 50,69 dòlars, pujant el 0,82% durant la jornada, l’Agència Internacional de l’Energia va rebaixar les previsions de demanda mundial de petroli i l’or repuntava un 1,12% fins a 1.852 $/ozt. Per la seva banda, el parell EUR-USD es manté estable, actualment cotitzant sobre 1,2157.

Categories: General Tags: