Home > General > Un octubre amb dues cares

Un octubre amb dues cares

31/10/2020

Com és habitual durant el mes anterior a les eleccions americanes, la volatilitat ha fet acte de presència als mercats, que han vist com els rangs de moviments han augmentat durant les darreres setmanes d’octubre. Tot i haver començat amb pujades significatives dels mercats, a mitjan octubre la situació de la pandèmia i la proximitat de les eleccions americanes van girar la truita a les borses fent-les passar a terreny negatiu. En l’àmbit macroeconòmic les dades publicades durant la jornada eren força positives. Es donaven a conèixer el PIB trimestral d’Alemanya, Itàlia, Espanya i el de la zona euro amb resultats millor dels esperats. Als Estats Units es donaven a conèixer varis indicadors de confiança elaborats per la Universitat de Michigan que també mostraven cert optimisme respecte a una forta  recuperació econòmica. A més, durant el vespre de dijous, les empreses tecnològiques de referència dels Estats Units, Facebook, Amazon, Apple i Alphabet (Google), presentaven uns resultats trimestrals per sobre de l’esperat, mostrant el creixement que estan vivint aquest tipus d’empreses. No obstant això, tot l’anterior no era suficient per pal·liar la tensió preelectoral dels Estats Units i les restriccions de la mobilitat imposades a Europa per tal de frenar l’avenç de la Covid. Així doncs, Europa tancava el mes amb una sessió mixta però en el còmput global del mes d’octubre sofria caigudes properes al 8% (EuroStoxx-50). Als Estats Units la sessió era certament dolenta per al Nasdaq, que perdia prop de tres punts percentuals, mentre que el Dow Jones es deixava l’1,50% en finalitzar la sessió europea.

Categories: General Tags: