Home > General > Europa es precipita al terreny negatiu

Europa es precipita al terreny negatiu

29/10/2020

L’estat de pànic en què estan entrant els inversors davant les noves mesures que s’estan donant a conèixer dia a dia van tornar a portat la totalitat dels selectius europeus per tercera sessió consecutiva al terreny negatiu, a més a més de situar-se també en tots els diferents països en pèrdues acumulades des de principi d’any. Al capdavant de les pèrdues acumulades des de l’inici del 2020, com ja va sent costum els últims anys, hi ha l’IBEX-35, que ja supera el 32%, mentre que l’altre país veí, a través del CAC-40 acumula pèrdues del 23%. Les caigudes d’ahir van arribar a superar els 4 punts percentuals al DAX alemany i el FTSE MIB italià, en espera de possibles anuncis de confinaments totals per part dels seus portaveus. Sense referències macroeconòmiques notòries i en plena temporada de presentació de resultats empresarials, la compareixença dels representats del Banc Central Europeu d’avui serà clau per tal d’aportar més certesa econòmica en els pronòstics dels propers mesos. A l’altra banda de l’Atlàntic, l’obertura de Wall Street es va veure àmpliament contaminada pels successos als mercats europeus i a falta de menys d’una setmana per a les eleccions generals encaixava caigudes que eren superiors al 3% en tots els seus selectius més destacats a tancament de la sessió europea. Cal destacar que enmig d’aquestes caigudes l’or, un dels actius refugi per excel·lència, no s’està veient utilitzat per cobrir-les.

Categories: General Tags: