Home > General > Europa repeteix el vermell

Europa repeteix el vermell

28/10/2020

La segona sessió de la setmana va servir per seguir veient caigudes en els selectius del Vell Continent. Enmig de la temporada de presentació de resultats, on gairebé s’han conegut el 30% de les publicacions, els inversors tornen a témer que les decisions dels propers dies acabin amb nous confinaments totals a Europa, amb els danys col·laterals que tornaria a patir l’economia. Destacava negativament el rendiment de l’IBEX-35, que corregia per sobre dels dos punts percentuals en una sessió molt volàtil on el selectiu va estar una bona part del dia en positiu. La resta de selectius més representatius no s’allunyaven gaire i la majoria quedaven esquitxats de vermell amb caigudes per sota de l’1%. Malgrat la mala tònica a Europa, a l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street aconseguien trencar la mala ratxa. A tancament del mercat europeu l’índex tecnològic per excel·lència, el Nasdaq, cotitzava per sobre del mig punt percentual mentre que l’S&P-500 aconseguia estar lleugerament amb guanys a falta de set dies per a les eleccions presidencials. Mentrestant, s’espera relativa volatilitat els propers dies, com a mínim fins passades les eleccions, on ja s’està veient reflectit amb un VIX (l’índex de la volatilitat) per sobre de nivells de 30. L’encreuament entre l’euro i el dòlar segueix la tònica de les últimes setmanes amb una apreciació de l’euro respecte al dòlar tot situant-se a nivells d’1,182.

Categories: General Tags: