Home > General > Les mesures contra la Covid-19 arrosseguen els mercats a la baixa

Les mesures contra la Covid-19 arrosseguen els mercats a la baixa

27/10/2020

La volatilitat s’intensificava durant la jornada d’ahir pocs dies abans de celebrar-se les eleccions americanes i després que s’apliquessin noves restriccions arreu d’Europa per intentar contenir l’expansió de la Covid-19. Les dades macroeconòmiques tampoc ajudaven a tranquil·litzar els inversors, ja que tant l’índex IFO de confiança empresarial d’Alemanya com la xifra de venda d’habitatges de segona mà als Estats Units presentaven resultats pitjors que els esperats. En aquest context, el preu del petroli es veia llastat. Tant el West Texas com el Brent sofrien caigudes generalitzades de prop de tres punts percentuals, situant el preu del barril a 38,55 i 40,86 dòlars, respectivament. A més, als Estats Units l’obertura de Wall Stret es produïa una hora abans (14.30) degut al canvi horari que vam realitzar la matinada de diumenge, allargant l’horari compartit entre les borses americanes i europees. Amb tot, els principals col·lectius mundials cotitzaven en negatiu. A Europa, el DAX alemany registrava la pitjor caiguda del vell continent (-3,6%), dirigida principalment per l’empresa tecnològica SAP, que queia més d’un 20% en reduir les expectatives de beneficis degut a l’impacte de la pandèmia mundial. Al costat contrari de la balança se situava l’SMI   suís, que tan sols es deixava menys de mig punt percen­tual. A l’altre costat de l’Atlàntic, els mercats americans sofrien caigudes que se situaven entre el punt i els tres punts percentuals. El Nasdaq era l’índex amb la caiguda més moderada (-1,7%). El tipus de canvi eurodòlar retrocedia davant l’augment de la incertesa i se situava a nivells d’1,1822.

Categories: General Tags: