Home > General > Dia d’alts i baixos als mercats de valors

Dia d’alts i baixos als mercats de valors

23/10/2020

La jornada d’ahir començava amb incertesa i sense cap catalitzador clar. Les borses asiàtiques tancaven en negatiu durant la matinada, deixant pas a una sessió europea amb molts dubtes. Les dades macroeconòmiques presentades durant el dia mostraven diferències en la recuperació econòmica als Estats Units i Europa. D’una banda, a Alemanya coneixíem l’índex Gfk del clima de consum amb un resultat força decebedor respecte a l’esperat pels analistes. D’altra banda, als Estats Units la venda d’habitatge de segona mà del mes de setembre augmentava considerablement fins als 6,54milions d’habitatges. També coneixíem les noves sol·licituds setmanals de subsidis per a atur que disminuïen fins a les 787.000 peticions, gairebé 100.000 peticions menys de les esperades. Pel que fa a les altres fonts d’estímuls dels mercats, les eleccions americanes viuran un altre punt important en celebrar-se el segon debat presidencial presencial. A més, des dels Estats Units s’acusa Rússia de voler interferir en les eleccions mitjançant les xarxes socials com suposadament ja va passar a les eleccions del 2016. Així doncs, els mercats europeus cotitzaven mixtos bona part de la sessió, per acabar tancant en negatiu, amb l’excepció del FTSE-100 britànic. A l’altra banda de l’Atlàntic, els índexs americans rebien amb bons ulls les bones xifres macroeconòmiques. No obstant això, l’optimisme era breu i a tancament de la sessió europea els tres principals índexs americans cotitzaven en negatiu. Per últim, el tipus de canvi eurodòlar retrocedia lleugerament fins a situar-se a nivells d’1,1822.

Categories: General Tags: