Home > General > L’IBEX-35 enceta la temporada de resultats

L’IBEX-35 enceta la temporada de resultats

21/10/2020

La sessió europea obria tenyida de vermell a la totalitat dels selectius, en què el principal detonant va ser el tancament a la baixa a Wall Street degut al bloqueig en les negociacions pel nou pla d’ajuda fiscal. Segons portaveus demòcrates, a curt termini semblaria utòpic arribar a un acord entre ambdós partits, i cada vegada guanya més números que aquest pacte no tiri endavant fins passades les eleccions generals del 3 de novembre vinent. Malgrat això, a mesura que avançava la jornada i  coincidint amb l’inici de la temporada de resultats del tercer trimestre, alguns selectius com l’IBEX-35 capgiraven el terreny negatiu per posar-se amb avenços superiors al punt percentual, seguit de ben a prop pel FTSE MIB italià. Un altre dels selectius que cotitzaven a l’alça coincidint amb l’obertura del mercat americà era el FTSE-100 britànic, que tornava a ser protagonista enmig de les inacabables negociacions pel Brexit amb la Unió Europea, que sembla ser que de nou s’han enquistat. A l’altra banda de l’Atlàntic, Wall Street iniciava amb pujades properes al mig punt percentual, deixant enrere la dèbil sessió del dia anterior. Sembla ser que la pressió per part de l’actual president dels EUA, Donald Trump, per tal d’accelerar l’acord del nou pla d’ajuda ha estat benvingut juntament amb les paraules de Nancy Pelosi, que ha afirmat que s’ha avançat considerablement i que el final de les negociacions sembla més proper. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar s’enfilava fins a 1,181, mostrant una apreciació de l’euro respecte del dòlar.

Categories: General Tags: