Home > General > Europa frena, temporalment, la mala ratxa

Europa frena, temporalment, la mala ratxa

29/09/2020

Els selectius europeus iniciaven la setmana recuperant part del terreny perdut en les últimes sessions, en què es va veure alta volatilitat i es temia per nous possibles confinaments davant l’increment exponencial de casos del famós virus. Aquest fet va coincidir en gran manera amb els rebalacejos trimestrals de les carteres i fons de pensions que en gran part van propiciar les recollides de beneficis que es van traduir en correccions. Els mercats del vell continent aconseguien finalitzar la sessió amb apreciacions superiors al punt i mig percentual en la gran majoria de selectius més representatius, en què el selectiu capdavanter era el DAX alemany, amb pujades superiors al 3%, seguit de ben a prop de l’EuroStoxx-50, amb un 2,75%. Selectius com l’IBEX-35 o el CAC-40 també seguien la bona tònica dels seus compatriotes europeus. Un dels principals motius del bon comportament era la forta recuperació que es va veure divendres als mercats de Wall Street un cop finalitzada la sessió europea, a més a més de les noves dades macroeconòmiques procedents de la Xina, que mostraven una prolongada recuperació. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street seguien amb la tònica positiva viscuda a final de la setmana anterior i els rumors d’un possible acord entre republicans i demòcrates pel nou pla d’ajuda econòmica abans de finalitzar aquesta setmana guanyaven forces com a catalitzador positiu. Pel que fa al petroli, es descomptava cert positivisme en la futura demanda de la commodity i tant el barril de Brent com el WTI cotitzava amb increments.

Categories: General Tags: