Home > General > La setmana deixa caigudes generalitzades als mercats

La setmana deixa caigudes generalitzades als mercats

26/09/2020

L’inici de la jornada d’ahir venia marcat per les bones notícies que arribaven des de l’altre costat de l’Atlàntic. El president de la Reserva Federal va insistir que s’havia d’arribar a un acord entre demòcrates i republicans per aprovar un nou pla d’ajudes fiscals als Estats Units. La confirmació dels dos grups polítics que s’iniciarien noves negociacions impulsava els mercats americans a l’alça durant els últims compassos de la sessió de dijous. No obstant això, l’empitjorament de la situació sanitària a Europa pesava mes sobre els inversors i els mercats europeus obrien a la baixa. La manca d’estímuls macroeconòmics durant la sessió europea frenava els mercats europeus a l’hora de buscar possibles rebots. Als Estats Units, els mercats sí que acollien amb bons ulls les paraules de Powell i la subsegüent confirmació de represa de negociacions i obrien a l’alça. L’índex tecnològic, el Nasdaq, tornava a liderar les pujades de Wall Street amb guanys propers al punt percentual en acabar la sessió europea. Al tancament dels mercats europeus el col·lectiu alemany, el DAX, sofria una caiguda superior al punt percentual, sent l’índex que més queia. En conjunt la setmana acabava en negatiu: Euro Stoxx50, -5%, i S&P-500, -2%. Pel que fa al petroli, el preu del barril de Brent i del cru WTI sofria lleugers retrocessos i se situava a 41,90 i 40,16 dòlars, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar, retrocedia de nou, per acabar situant-se a nivells d’1,1623.

Categories: General Tags: