Home > General > Els mercats busquen consolidar nivells en una jornada de pocs estímuls macroeconòmics

Els mercats busquen consolidar nivells en una jornada de pocs estímuls macroeconòmics

23/09/2020

Els mercats iniciaven la setmana a nivells del mes de juliol després d’unes setmanes registrant caigudes en forma de consolidació dels preus actuals. Les caigudes, impulsades per l’increment de casos de coronavirus a Europa, van afectar principalment els sectors del turisme i aerolínies, als quals també s’hi van sumar els bancs. El sector tecnològic també sofria durant les últimes jornades però durant les últimes hores de la sessió americana de dilluns les accions tecnològiques americanes es giraven a l’alça i deixaven l’índex tecnològic Nasdaq-100 en positiu (+0,4%), mentre que la resta d’índexs americans registraven caigudes. La sessió d’ahir es visualitzava amb més calma i els mercats rebotaven lleugerament mostrant la voluntat de consolidar els nivells actuals. A Europa els principals índexs cotitzaven mixtos. El DAX alemany guanyava prop de mig punt percentual mentre que l’IBEX-35 tancava en vermell (-0,70%). Als Estats Units, els índexs obrien mixtos amb la compareixença del president de la Reserva Federal com a principal esdeveniment de la jornada. Els inversors també estaven pendents de conèixer les xifres dels indicadors avançats que es publicaran avui, en què es veurà el ritme de la recuperació econòmica i seran els principals conductors de la setmana. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI recuperaven terreny i se situaven a 41,72 i 39,73 dòlars, respectivament. El tipus de canvi eurodòlar es mantenia pla durant la sessió europea i se situava a 1,1705.

Categories: General Tags: