Home > General > ‘Quàdruple hora bruixa’

‘Quàdruple hora bruixa’

19/09/2020

En els mercats de valors hi ha determinades dates que qualsevol trader ha de tenir marcades en el seu calendari: publicacions macroeconòmiques, decisions del Banc Central Europeu o de la Reserva Federal, resultats empresarials… Però, sens dubte, un dels esdeveniments més destacats és l’anomenada quàdruple hora bruixa. Es tracta del dia en què coincideix la data de venciment dels futurs sobre índexs, opcions sobre índexs, futurs sobre accions i opcions sobre accions. Aquest dia es produeix un cop al trimestre, sent el tercer divendres d’aquest mes (març, juny, setembre i desembre). Conseqüència habitual: es tracta d’una jornada que acostuma a tenir una volatilitat relativament elevada. En la jornada d’ahir, els principals mercats europeus van cotitzar en negatiu. El selectiu espanyol era un dels més perjudicats de la sessió amb un retrocés de prop del 2%. El CAC-40 francès, el DAX alemany o inclús l’Eurostoxx-50 mantenien més controlades les caigudes. Entrant en detall a l’IBEX-35, veiem un sector financer que és un dels grans contribuïdors a les caigudes i sectors més cíclics, com l’hoteler amb Melia o companyies aèries amb IAG, que van caure prop del 5% i 10%, respectivament. Quant a divises, destacar que l’eurodòlar es va situar estable a 1,1850, i l’or sumava prop de mig punt percentual.

Categories: General Tags: