Home > General > Totes les mirades clavades sobre la Fed

Totes les mirades clavades sobre la Fed

17/09/2020

L’atenció dels inversors ahir es concentrava en la nova compareixença de la Reserva Federal americana, amb Jerome Powell al capdavant. Pel que fa a les expectatives del que es tractarà durant la reunió, no s’esperen canvis pel que fa als tipus d’interès, que hipotèticament es mantindrien en el rang 0-0,25%, mentre que sí que s’aportarien novetats respecte a l’estimulació de la inflació després d’haver canviat el seu discurs, en què prioritzaria la recuperació de l’ocupació. A més a més, serà important avaluar el to amb què es dura a terme el discurs i si s’aporten novetats sobre nous plans d’ajudes econòmiques. Mentrestant, en espera de la compareixença des de l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius europeus cotitzaven lleugerament a l’alça amb molta cautela, en què destacaven els avenços de l’IBEX-35, lleugerament per sota del punt percentual, després de la bona publicació de resultats d’un dels seus pesos pesants, com és el gegant tèxtil Inditex, que pujava més d’un 7%. L’altra cara de la moneda se l’emportava el FTSE-100 britànic, que cotitzava amb lleugeres caigudes tot recordant l’estira-i-arronsa que està duent a terme amb Europa per la gestió el Brexit. En clau americana, i coincidint amb el tancament de la sessió europea, els selectius de Wall Street encadenaven una sessió moderada d’alces generalitzades tot i que es mantenia certa prudència en espera de l’aparició de Powell. Mentrestant, el tipus de canvi eurodòlar cotitzava a nivells d’1,183, pràcticament pla respecte de l’última sessió.

Categories: General Tags: