Home > General > Les tecnològiques arrosseguen els mercats a territori negatiu

Les tecnològiques arrosseguen els mercats a territori negatiu

05/09/2020

Ahir tancava la setmana amb un escenari que pocs haurien imaginat dilluns passat. Els mercats de valors americans sofrien dijous una profunda caiguda liderada per les empreses tecnològiques. Les denominades FAAMNG (Facebook, Apple, Amazon, Microsoft, Netflix i Alphabet, col·loquialment coneguda com Google) perdien més d’un 5% de la capitalització de mercat en la sessió de dijous, suposant una pèrdua total d’uns 453.000 milions de dòlars. El ràpid creixement dels valors tecnològics des del març sembla ser el detonant d’aquestes caigudes. L’índex tecnològic de referencia als Estats Units, el Nasdaq, havia pujat prop d’un 77% des dels mínims del març. La sessió d’ahir va estar marcada per l’efecte dominó. Els mercats asiàtics reaccionaven a la baixa durant la matinada i els europeus feien el mateix durant la jornada d’ahir. Amb l’excepció de l’IBEX-35, que es mantenia en verd fins a l’obertura dels mercats americans gràcies a la banca, en anunciar-se un inici de negociacions entre Caixabank i Bankia per fusionar-se. Pel que fa als Estats Units, els principals índexs tornaven a obrir amb grans pèrdues. que se situaven entre els dos i quatre punts percentuals. El Nasdaq tornava a liderar les caigudes deixant de manifest que una consolidació, en forma de correcció, de les darreres pujades era necessària. El petroli tampoc se salvava de les caigudes de les borses i el barril de Brent i el cru WTI se situaven, a tancament de mercat europeu, a nivells de 43 i 40,20 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: