Home > General > Els Estats Units cauen amb força després de tocar màxims històrics

Els Estats Units cauen amb força després de tocar màxims històrics

04/09/2020

Els mercats recuperen a poc a poc els nivells habituals de volum després d’un mes d’agost molt pobre a nivell de transaccions tot i l’alta volatilitat que han mantingut els mercats. La jornada d’ahir es caracteritzava per la publicació dels índexs PMI, que mesuren el nivell d’activitat del sector privat, dels Estats Units i de la zona euro. Les xifres publicades deixaven dos escenaris diferents dels quals Europa sortia beneficiada després d’obtenir una puntuació del PMI per sobre de l’esperat, mentre que als Estats Units la xifra obtinguda era inferior a l’esperada. D’altra banda, a l’altre costat de l’Atlàntic també es coneixien les dades d’ocupació, en concret les noves peticions de subsidi per atur, que sorprenien els analistes en disminuir durant la darrera setmana. Amb tot, els mercats tenien reaccions dispars depenent de la zona geogràfica. Als Estats Units els mercats obrien a la baixa i aprofundien encara més les caigudes en el moment de tancar el mercat de l’Eurozona. L’índex tecnològic Nasdaq sofria una caiguda més profunda, de prop del 4% a tancament europeu, després que dimecres registrés novament màxims històrics. A Europa els mercats obrien a l’alça amb pujades superiors al punt percentual, però en finalitzar la sessió es veien arrossegats per les caigudes dels mercats americans per, finalment, acabar en negatiu, amb l’excepció de l’IBEX-35. Per la seva banda, l’euro es depreciava respecte del dòlar deixant el tipus de cavi eurodòlar a nivells d’1,1820. El petroli també registrava caigudes i el Barril de Brent se situava sobre dels 43,30 dòlars.

Categories: General Tags: