Home > General > Nova treva en la guerra comercial

Nova treva en la guerra comercial

26/08/2020

Les novetats sobre la represa de l’acord comercial després de la trucada entre els portaveus econòmics dels Estats Units i de la Xina era el principal factor alcista durant l’inici de la sessió. Els selectius europeus encarrilaven la segona sessió a l’alça després de les apujades vistes la jornada anterior i les dades macroeconòmiques provinents des d’Alemanya respecte al PIB interanual i a l’índex IFO de confiança empresarial, que resultaven ser lleugerament més positives del que s’esperava, avivaven més encara els mercats. Tot anava bé fins que s’han conegut les dades provinents des d’Estats Units en relació amb la confiança del consumidor de Conference Board, que ha resultat ser la pitjor en els darrers 6 anys. Aquesta dada ha esdevingut un gerro d’aigua freda per als mercats, que acte seguit s’han girat en territori negatiu. Cal tenir en compte també els nivells actuals de cotització dels selectius americans, S&P5oo i Nasdaq Composite, que gairebé dia rere dia van fent nous màxims històrics i el nivells són molt ajustats. Malgrat el gir inesperat dels mercats, l’únic selectiu europeu que ha aconseguit salvar la sessió ha estat el CAC40 francès que ha acabat tancant totalment pla. Com ja sabem, aquesta setmana l’interès dels inversors estarà centrat en la reunió de Jackson Hole, on es tractaran temes com les possibles noves ajudes monetàries, la gestió de la inflació i/o possibles canvis en els tipus d’interès.

Categories: General Tags: