Home > General > El discurs de De Guindos insuficient per Europa

El discurs de De Guindos insuficient per Europa

19/08/2020

La segona sessió de la setmana començava amb lleugeres correccions generalitzades al Vell Continent, en cap cas arribant a superar el punt percentual. A mesura que avançava la sessió i coincidint amb el discurs optimista com de costum del vicepresident del Banc Central Europeu, Luis de Guindos, s’aconseguia fomentar les compres d’actius de risc i impulsava la majoria de selectius a l’alça. Malgrat les millors expectatives que augurava de Guindos de cara al tercer trimestre, sembla que el discurs no ha acabat de calar en els inversors europeus i s’ha tornat al terreny negatiu al cap d’una estona. La inactivitat pel que fa al pla de reconstrucció econòmica del Vell Continent no ha convençut els inversors i no han aconseguit capgirar finalment la sessió, tot i que l’obertura de Wall Street era a l’alça. Les dades macroeconòmiques americanes continuaven sorprenent a l’alça, on s’està veient una recuperació molt més ràpida i sòlida que a Europa en relació amb les noves dades de construcció i les molt bones dades de consum minorista, que han sobtat positivament. Mentrestant, el tipus de canvi euro-dòlar seguia amb la mateixa tònica de les últimes setmanes, en mostrar una nova apreciació de l’euro respecte al dòlar per situar-se a nivells d’1,19. Alhora, l’or aconseguia superar el nivell psicològic dels 2.000 punts, tot i que no s’hi allunyava gaire, enmig d’una calma tensa entre les dues grans potències econòmiques mundials.

Categories: General Tags: