Home > General > Guanys importants als mercats europeus

Guanys importants als mercats europeus

12/08/2020

La jornada d’ahir començava amb força degut a les bones dades macroeconòmiques que evidenciaven una recuperació econòmica millor de l’esperada tot i el creixent nombre de casos de coronavirus. D’una banda, els indicadors de confiança inversora d’Alemanya mostraven una millora significativa envers l’última dada de juliol i l’esperat pels inversors (71,5 vs. 58 anterior i 59,3 esperat). Als Estats Units publicaven l’índex de preus del productor, amb un resultat per sobre de l’esperat. D’altra banda, Rússia aprovava la primera vacuna contra el coronavirus tot i l’escepticisme que provocava en alguns sectors de la medicina pel seu ràpid desenvolupament. Tanmateix, un altre catalitzador alcista de la jornada era l’esperança dels inversors en un acord entre demòcrates i republicans per aprovar un nou paquet d’estímuls fiscals als Estats Units. Així doncs, els mercats europeus registraven pujades considerables que en alguns casos superaven els dos punts percentuals. L’IBEX-35 tornava a destacar com a millor fons de la zona euro superant els 7.250 punts amb un avanç de 2,95%. Als Estats Units es tornava a repetir l’estampa de dilluns. El Dow Jones liderava les pujades amb uns guanys de prop d’un punt percentual mentre l’S&P-500 pujava mig punt percentual. L’índex tecnològic Nasdaq tornava a registrar pèrdues per tercera sessió consecutiva. Pel que fa a les matèries primeres, l’or i la plata aturaven la seva senda alcista i registraven caigudes properes al 4% i al 7%, respectivament.

Categories: General Tags: