Home > General > Els mercats també estan de vacances

Els mercats també estan de vacances

11/08/2020

Dilluns 10 d’agost, molta gent ha marxat o marxarà aviat, de vacances. Als mercats també es feia notar aquesta sensació estiuenca que es tradueix en volums molt més baixos dels habituals. No obstant això, les tensions geopolítiques i les dades macroeconòmiques no s’aturen. D’una banda, les tensions entre els Estats Units i la Xina han augmentat durant el cap de setmana fent que els mercats mantinguin certa cautela, sobretot en el sector tecnològic. D’altra banda, els indicadors avançats seguien sorprenent els analistes amb dades positives que indicaven una recuperació econòmica més ràpida de l’esperada. Amb tot, els mercats seguien a l’alça. A Europa els principals parquets registraven guanys de diferents magnituds. L’IBEX-35 encapçalava la llista de guanyadors de la jornada amb guanys que superaven el punt percentual. A la cua se situava el DAX alemany, que tot i tancar en verd tan sols sumava 7 punts bàsics. A l’altre costat de l’Atlàntic, Wall Street cotitzava mixta. Com hem comentat unes línies enrere, el Nasdaq, índex tecnològic americà, cotitzava a la baixa amb pèrdues de prop d’un punt percentual. En la mateixa direcció ho feia l’S&P-500, però amb una caiguda menys pronunciada. El Dow Jones es mantenia positiu al tancament de la sessió europea amb guanys que rondaven el 0,75%. Pel que fa a les matèries primeres, el petroli i l’or seguien la seva senda alcista situant-se, el barril de Brent a nivells de 45 dòlars i l’unça d’or a 2.035 dòlars. El tipus de canvi eurodòlar es mantenia sobre nivells d’1,17.

Categories: General Tags: