Home > General > Europa encadena tres sessions consecutives a la baixa

Europa encadena tres sessions consecutives a la baixa

10/07/2020

Tot i les bones dades d’exportacions alemanyes en l’última lectura que s’ha fet, la majoria de dades macro i pronòstics d’autoritats públiques com l’FMI o el BCE de cara a final d’any no porten gaires bons auguris. Aquest fet, a falta de noves dades macroeconòmiques de caire important, va ser el que va pesar durant tota la sessió als selectius del Vell Continent, que sumaven una nova correcció generalitzada per tercer dia consecutiu, en una jornada en què es reunia l’Eurogrup per votar el nou president, on entre d’altres candidats es presentava Nadia Calviño com a representant espanyola. Sumat a l’escassetat de dades macro, els inversors es tornen a centrar en l’incipient número de rebrots del virus i els temors dels inversors a nous confinaments es materialitzen a través de consolidacions de beneficis. A Wall Street, la tònica negativa s’expandia a tancament de sessió europea i cap dels tres selectius més representatius era capaç de trobar cap impuls alcista per seguir ampliant el diferencial amb Europa. Mentrestant, els inversors veuen noves incerteses degut a la sentència del tribunal de Nova York en contra de Donald Trump, on l’han citat per entregar les seves declaracions d’impostos. Sembla que a l’actual president americà se li complica un pèl la seva candidatura de cara a les eleccions del novembre, on Joe Biden va guanyant terreny a poc a poc. Els inversors, sabedors que Trump ha estat i serà sempre pro mercat, van aprofitar per recollir beneficis en saber-se la notícia.

Categories: General Tags: