Home > General > Europa no troba catalitzadors

Europa no troba catalitzadors

09/07/2020

Segona jornada consecutiva en què la sessió al Vell Continent va estar dominada pel color vermell, a falta de noves notícies que aflorin en un mercat cada vegada més preocupat per reiterats augments dels casos de contagis de coronavirus. Semblava que l’arribada de l’estiu conjuntament amb les relaxacions de les mesures de confinament ajudarien a fer tornar a rutllar l’economia, però les dades macroeconòmiques europees no acaben de reflectir-ho, a més a més que el sector turístic podria encara veure més ennuvolada la seva temporada amb l’increment de la taxa de contagis. A falta de publicacions de dades macroeconòmiques i a poc de començar una nova temporada de presentacions de resultats empresarials, el fet que dimarts la borsa americana tanqués amb caigudes va ser una excusa més perquè els inversors europeus aprofitessin per recollir beneficis, en què els selectius que més corregien eren els veïns, amb l’IBEX-35 caient l’1,62% i el CAC-40, un 1,24%, que acumulen pèrdues des de principis d’any del 24% i 17% aproximat, respectivament, esdevenint d’aquesta manera els selectius més debilitats a Europa. Mentrestant, a l’altra banda de l’Atlàntic, els mercats de Wall Street cotitzaven amb moderades apreciacions, en què destacava positivament com ja va sent costum el selectiu més tecnològic Nasdaq Composite. Pel que fa al tipus de canvi eurodòlar, se situava a nivells d’1,133 a tancament de la sessió europea, mostrant una apreciació de la divisa única respecte al dòlar.

Categories: General Tags: