Home > General > La Xina guia els mercats per la senda alcista

La Xina guia els mercats per la senda alcista

07/07/2020

La setmana començava enmig de dubtes arreu del món després de l’increment de casos de virus. Malgrat això, a l’inici de la sessió europea es coneixien les bones dades macroeconòmiques asiàtiques, que venien d’acord amb les que es coneixien la setmana passada del PMI Caixin xinès. A més a més d’això, el Banc Central de la Xina duia a terme una nova injecció de liquiditat al mercat, sumat a una nova aparició en què ha afirmat que estarà damunt de l’economia i l’ajudarà tant com faci falta perquè segueixi recuperant-se. Europa, amb el punt de mira posat a la Xina, que va ser el primer país a reconèixer públicament casos del virus, té com a brúixola el país asiàtic i les bones dades conegudes ahir van impulsar els selectius del Vell Continent durant tota la sessió, en què la majoria de mercats més representatius van tancar amb pujades per sobre del punt i mig percentual. Per la part macroeconòmica europea es reprenien les negociacions per part dels diversos països de la UE per tal d’intentar arribar a un acord per a la propera reunió en relació amb el fons de recuperació econòmica que es durà a terme a mitjan aquest mes amb la intenció de poder-lo utilitzar abans d’acabar l’any 2020. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street iniciaven la sessió inundats d’optimisme i destacaven de nou les pujades de les famoses FANG+, que van aconseguir marcar nous màxims històrics en el selectiu tecnològic per excel·lència, el Nasdaq Composite.

Categories: General Tags: