Home > General > L’FMI empitjora les expectatives

L’FMI empitjora les expectatives

26/06/2020

La jornada que coincidia amb el festiu de Sant Joan va estar marcada per la dosi de realisme que van aportar al mercat els portaveus del Fons Monetari Internacional. Les previsions de creixement de cara al final del 2020 tornaven a empitjorar i alertaven que la recuperació seria més lenta del que molts experts descomptaven. En línia amb el que van dir els portaveus de l’FMI, el Banc Central europeu va refermar la improbabilitat de veure una recuperació econòmica en forma de V i van alertar de les afectacions que tindrien les dues regions geogràfiques més danyades pel confinament, com han estat Espanya i Itàlia, dos països que depenen directament i indirectament dels ingressos relacionats amb el turisme per al creixement del PIB. Conjuntament amb el gerro d’aigua freda que queia sobre el mercat, se sumaven noves onades de virus en diversos estats d’Amèrica del nord a més de focus localitzats per Europa. Els inversors aprofitaven per consolidar beneficis i es veien severes correccions superiors als 3 punts percentuals en la majoria de selectius europeus. Wall Street, contagiada negativament pel sentiment europeu, també corregia amb força. Malgrat les caigudes sofertes dimecres, la sessió d’ahir es vivia amb moderades pujades al Vell Continent que ajudaven a recuperar parcialment part de les caigudes del dia anterior. Des dels Estats Units els selectius obrien amb un lleuger impuls alcista tot i que cotitzaven mixtos a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: