Home > General > Els PMI europeus sorprenen a l’alça

Els PMI europeus sorprenen a l’alça

24/06/2020

Ahir el dia s’iniciava a l’alça amb la publicació de diversos PMI europeus, entre els quals destacaven els bon números del nostre país veí, França, on sorprenien molt a l’alça tornant-se a situar-se en fase d’expansió, més en concret a nivells de 51,3 per la lectura de juny, ja deixant molt enrere els nivells d’11,1 vistos a l’abril. Per la seva banda, la potència industrial europea, Alemanya, també millorava la seva última lectura i mostrava certa recuperació de l’economia, fet que tornava a donar confiança als inversors en el Vell Continent. Referent al nostre altre país veí, es rumorejava que el govern espanyol podria dur a terme algun tipus d’ajuda econòmica als bancs en cas que la moratòria de les empreses s’incrementi en excés, per tal que no afectin els seus balanços, posant en context que el selectiu IBEX-35 està altament bancaritzat. Pel que fa als Estats Units, s’han tornat a alterar els ànims degut les declaracions d’un dels assessors de la Casa Blanca, Peter Navarro, que afirmava que les relacions comercials amb la Xina estaven pràcticament sentenciades. Donald Trump, en plena campanya electoral per tal de revalidar la seva candidatura, va haver d’intervenir i intentar contextualitzar les paraules del seu assessor, fet que va aconseguir frenar l’allau de vendes que s’havia començat a veure al mercat americà. Malgrat aquest fet, ahir s’anunciaven noves compres de matèries primeres importades dels Estats Units per part de la Xina i Wall Street obria amb lleugeres pujades.

Categories: General Tags: