Home > General > Europa arrenca al setmana sense incentius alcistes

Europa arrenca al setmana sense incentius alcistes

23/06/2020

La primera sessió de la setmana s’iniciava amb lleugeres pèrdues als selectius del Vell Continent. Novament, el mercat que més corregia era l’espanyol, on l’IBEX-35 ho feia per sota del punt percentual, llastrat pel sector turístic i el bancari, mentre destacava l’entrada de l’empresa farmacèutica Almirall i la sortida de l’empresa de telecomunicacions Mediaset del selectiu espanyol. La resta de selectius més representatius europeus restaven per sobre del 0,5%. Com ja va sent usual, els dies següents als venciments trimestrals de futurs i opcions sobre índexs i accions acostumen a aportar volatilitat i dubtes entre els inversors, i s’hi ha de sumar el període de blackout o prohibició temporal de recompra d’accions de les pròpies empreses. A més a més, la reconeguda agència de ràting creditici Moodys ha alertat dels perills que algunes empreses empitjorin els seus balanços degut a la parada econòmica i pronostica que la recuperació dels números empresarials que s’estaven veient en algunes empreses pre-Covid-19 tardaran anys a recuperar-se. A l’altra banda de l’Atlàntic, els selectius de Wall Street cotitzaven amb moderats avenços generalitzats a tancament de la sessió europea, sense gaires catalitzadors positius. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,126, mostrant una nova apreciació de la moneda única respecte del dòlar.

Categories: General Tags: