Home > General > Jerome Powell alerta els mercats

Jerome Powell alerta els mercats

12/06/2020

El darrer dia de compareixences de la Reserva Federal americana va servir perquè el seu president etzibés un toc de realitat als mercats, més en concret als americans, que estan totalment desconnectats de l’economia real ja que, entre dades preocupants macroeconòmiques que van sorgint dia rere dia, els selectius de Wall Street van marcant nous màxims històrics, com va fer el Nasdaq Composite, superant els 10.000 punts. Powell també va descartar rotundament una recuperació en forma de V de l’economia, tal com ho va fer la seva homòloga europea, Christine Lagarde, la setmana anterior, i va alertar de les incerteses que podrien portar una nova onada de contagis o una recuperació més lenta del que es pronostica a dia d’avui. A més a més, una dada molt important que es va conèixer va ser la de tipus d’interès americans, que segons el portaveu de la Fed es mantindran en la situació actual com a mínim dos anys. L’endemà del discurs, els inversors van recapacitar sobre l’eufòria que s’estava vivint als mercats i van aprofitar per consolidar els beneficis obtinguts en diverses setmanes alcistes. Les correccions al Vell Continent van ser notòries, en què tots els selectius eren penalitzats per sobre del 4%, on l’IBEX-35 era el que en sortia més malparat, amb un -5,04%. L’efecte contagi es va fer extensible als selectius de Wall Street, on a tancament europeu les pèrdues del Dow Jones superaven els 4,5 punts percentuals, mentre que el Nasdaq era el que millor aguantava la caiguda.

Categories: General Tags: