Home > General > Donald Trump, contra les cordes

Donald Trump, contra les cordes

03/06/2020

El president dels Estats Units no dona a l’abast per fronts oberts. A la ja famosa crisi sanitària per la qual ha estat durament criticat per oposar-se a dur a terme mesures tan estrictes com a Europa o Àsia, a més a més de les creixents desavinences amb la Xina i la revifada de la guerra comercial, s’hi han sumat les revoltes massives de ciutadans com a queixa del racisme que es viu a Amèrica. Tots aquests fets han coincidit amb l’any electoral, en què Trump podria ser escollit de nou en escassos cinc mesos, però bregar amb tots els fronts oberts alhora i sortir-ne victoriós aplicant la política serà una tasca ben complicada. Totes aquestes tensions van afectar els selectius de Wall Street durant la segona jornada de juny, que cotitzaven mixtos a tancament de la sessió europea. Malgrat això, la situació al Vell Continent és ben diferent i sembla que la llum al final de túnel està més a prop tot i les fluixes dades macroeconòmiques que s’estan donant a conèixer. La represa econòmica de gran part de les activats que es van haver d’aturar temporalment està tornant a rutllar, i un dels temors que tenien els inversors respecte a possibles rebrots del virus no s’està duent a terme. Les ajudes per a la reconstrucció econòmica de la Unió Europea per valor de 750.000 milions d’euros, que encara han d’acceptar-se, també són un clar catalitzador de les fortes apreciacions que s’han vist als selectius europeus. El tipus de canvi eurodòlar segueix mostrant una clara apreciació de l’euro respecte al dòlar, situant-lo a nivells d’1,117.

Categories: General Tags: