Home > General > L’eurozona no aprova la millora dels PMI

L’eurozona no aprova la millora dels PMI

22/05/2020

La jornada d’ahir s’iniciava coincidint amb la bateria de publicacions dels PMI de manufactures, serveis i compostos dels diferents països de l’eurozona, a més a més dels consolidats. Tot i que les dades que s’han donat a conèixer continuen sent molt negatives, degut encara al gran bloqueig que hi ha de l’economia del Vell Continent, s’ha deixat enrere la lectura de l’abril, que es va situar entre les pitjors de tota la història, i s’ha començat a veure una lleugera remuntada mensualment. Malgrat tot, la situació europea augura davallades en el PIB trimestral més severes que les que es van veure en els tres primers mesos de l’any. Des dels Estats Units, es coneixen les dades de noves peticions de subsidis d’atur setmanals, que tornaven a augmentar en 2,4 milions d’aturats, seguint la tònica que estem vivint des de fa més de dos mesos. A més, les tensions en relació amb la guerra comercial segueixen atenuant-se, i cada vegada són més constants els atacs a través de xarxes socials utilitzant vocabulari barroer. Destaca la novetat sobre empreses xineses tecnològiques que cotitzen a Wall Street, que temen que les paraules de Trump i els seus portaveus es materialitzin i les traves suposin pèrdues per a les empreses, així que s’està valorant deixar de cotitzar en selectius americans. La jornada, molt dèbil pel que fa a notícies esperançadores, va portar els selectius europeus a finalitzar amb pèrdues generalitzades, a excepció de l’IBEX-35, que acabava tancant pla, mentre que a Wall Street obrien lleugerament a la baixa.

Categories: General Tags: