Home > General > Wall Street contagia Europa a l’alça

Wall Street contagia Europa a l’alça

21/05/2020

La sessió d’ahir s’iniciava amb moderades correccions als selectius europeus degut als comentaris del dia anterior sobre Moderna, que qüestionaven els avenços aconseguits fins a dia d’avui per trobar la vacuna del coronavirus. A més a més, per la part macroeconòmica, les dades d’inflació europees han tocat mínims que no es veien des de fa quatre anys. Pel que fa a les ajudes que s’havien anunciat per valor de 500.000 milions d’euros per als països més afectats de la Unió Europea, va aparèixer divergències d’opinions i alguns països van continuar posant pals a les rodes per al nou finançament en forma de subvencions. Fins ben entrada la tarda, i coincidint amb l’obertura dels selectius de Wall Street, que va ser meridianament a l’alça, no va canviar el signe en els mercats europeus. L’impuls alcista que arribava des d’Amèrica del nord protagonitzat per les famoses tecnològiques FANG, a més a més de les noves notícies que anunciaven els portaveus de Moderna tot afirmant que preveuen tenir una vacuna per a final d’any, van ser capaços de fer que el tancament europeu fos generalitzadament a l’alça, en què destacaven positivament l’Eurostoxx-50, el DAX alemany i l’IBEX-35, amb apreciacions superiors al punt percentual. Per la seva banda, Donald Trump segueix amb la seva particular croada amb la Xina, proliferant nous atacs, cada vegada amb més intensitat des de Twitter.

Categories: General Tags: