Home > General > Guerra comercial 2.0

Guerra comercial 2.0

16/05/2020

Acabem la primera quinzena de maig amb noves notícies respecte a Donald Trump, que ataca de nou empreses xineses, i no, no estem al dia de la marmota de la famosa pel·lícula Atrapat en el temps. El rerefons d’aquest nou atac és la tecnologia 5G, en què la Xina li porta un marge molt ampli de desenvolupament i sap que està en una posició inferior, fet que ha propiciat un nou atac al gegant tecnològic Huawei. La Xina no s’ha quedat de mans plegades i ha respost amb fermesa avisant que entorpirà i investigarà la producció d’empreses com Qualcomm, Cisco, Apple, a més a més de Boeing. Pel que fa a la macroeconomia americana, s’ha conegut la xifra de vendes minoristes de l’últim mes, que ha estat molt per sota del que s’esperava el mercat i ha agreujat encara més la situació americana. L’obertura dels selectius americans va anar lleugerament a la baixa, i va destacar que el selectiu que més corregia era el Nasdaq, trencant la tònica de tenir el millor comportament des de fa dos mesos. Destaca també el bon comportament dels selectius europeus, a excepció de l’IBEX-35 que no aconsegueix consolidar els 6.600 punts, i del FTSE MIB, que quedava pla, mentre que la resta finalitzen la setmana amb moderats avanços evitant que els afectin en gran manera les tensions comercials. Mentrestant, el tipus eurodòlar se situa a nivells d’1,08, en què el dòlar mostra fortalesa en aquests moments de volatilitat respecte de l’euro.

Categories: General Tags: