Home > General > La macroeconomia no acompanya

La macroeconomia no acompanya

15/05/2020

S’ha arribat a la situació realista en què després de gairebé dos mesos de confinament total, les economies comencen a mostrar els grans efectes negatius en les dades macroeconòmiques i les borses es comencen a desinflar després d’una recuperació fulgurant des del 23 de març, que va descomptar massa ràpid l’extensió que tindrien els efectes col·laterals del virus. Enmig de molts dilemes ètics i morals, els polítics han de gestionar de la millora manera la crisi sanitària per evitar una nova etapa decadent en l’economia i les diferents mesures preses arreu del món estan sent analitzades amb cert temor pels inversors, que veuen una pluja de dades macroeconòmiques molt dèbils enmig de mesures de reobertura econòmica qüestionables, on es tem un rebrot de l’epidèmia. Els continus missatges dels representats dels bancs centrals donant recolzament des del primer dia a les economies com malauradament no es va fer a la crisi del 2008 han estat capaços d’atenuar la situació, però encara així demanen als respectius governs que duguin a terme noves polítiques fiscals expansives per tal de tenir un efecte molt més efectiu i ràpid per sortir al més aviat possible de la nova etapa econòmica. La sessió europea, sense catalitzadors positius, va contribuir a una nova jornada generalitzada de correccions, on tots els selectius més representatius del Vell Continent van caure més del punt percentual. La tònica era semblant a Wall Street, on no digerien bé les noves dades d’atur setmanal als Estats Units i corregien per sobre del mig punt percentual.

Categories: General Tags: