Home > General > Jerome Powell alerta els mercats

Jerome Powell alerta els mercats

14/05/2020

El president de la Reserva Federal Americana, Jerome Powell, va tornar a advertir dels efectes col·laterals que tindrà la parada econòmica en l’economia americana i va afirmar que el país podria estar afectat durant un període llarg de temps amb creixement dèbil i amb ingressos disminuïts. Va instar a dur a terme polítiques fiscals més expansives per tal de reactivar al més aviat possible l’engranatge d’una economia paralitzada per la crisi sanitària. El discurs va seguir la línia del que va fer fa escassos dies Christine Lagarde, presidenta del Banc Central Europeu, que va mostrar clarament la seva preocupació i instava la unitat dels països que conformen la Unió Europea per tal de sortir-se’n amb una decisió unànime per facilitar les ajudes econòmiques als països més afectats. D’altra banda, els rumors que es van filtrar respectius a la proposició que volien dur a terme els republicans al Senat americà, en relació amb noves lleis per sancionar la Xina, va fer reprendre amb més intensitat la por als mercats sobre una possible etapa negativa de la guerra comercial. Els inversors ja comencen a descomptar un augment en les possibilitats que Donald Trump augmenti els aranzels cap als productes xinesos en un horitzó proper.
Els selectius europeus van quedar esquitxats negativament en gran manera per totes les notícies provinents des dels Estats Units i van deixar en segon pla la notícia que properament es començaran a obrir fronteres entre països com França, Itàlia o Alemanya.

Categories: General Tags: