Home > General > Calma tensa als mercats

Calma tensa als mercats

13/05/2020

La segona jornada de la setmana va servir per veure una sessió mixta en els diversos selectius més representatius del Vell Continent. Va destacar el bon comportament del selectiu més castigat a dia d’avui des de principi d’any, l’IBEX-35, que va liderar les pujades, tancant amb una apreciació de l’1,36%, impulsat en gran manera per la severa apreciació de dos dels pesos pesants, com va ser el gegant tèxtil Inditex, que tancava amb un +5,38, a més a més de Telefónica, superant el 3%, i per la part negativa destacava per segona sessió consecutiva Arcelormittal,      -5,54%, degut a l’ampliació de capital per fer front a possibles danys econòmics derivats de la parada econòmica. L’altra cara de la moneda en aquest cas el van viure el CAC-40 i el DAX, que corregien un 0,40% i un 0,05%, respectivament. Mentrestant, els inversors segueixen les evolucions primàries de les obertures econòmiques a diversos països, amb el temor de que hi pugui haver nous brots i que s’esborri l’optimisme viscut l’últim mes i mig de recuperacions. D’altra banda, va tornar plenament en escena la guerra comercial, que està en una nova fase d’atacs constants entre portaveus americans i xinesos, i sembla que seguirà ocupant portades a mesura que la crisi sanitària vagi quedant en segon pla. Probablement Donald Trump utilitzarà el protagonisme en les negociacions comercials per fer més números de cara a la població americana per tal de ser elegit de nou a les eleccions que es duran a terme el novembre vinent.

Categories: General Tags: