Home > General > Les dades de l’ISM impulsen els mercats europeus i americans

Les dades de l’ISM impulsen els mercats europeus i americans

04/02/2020

Si bé el gener acabava amb tònica negativa arreu d’Europa amb rendiments acumulats des de principi d’any negatius als selectius del Vell Continent, l’inici de febrer començava canviant de tendència. Ahir es van fer notar àmpliament els efectes col·laterals del famós coronavirus que van afectar els selectius xinesos, arribant fins a correccions de prop del 8%, ja que van romandre tancats durant la setmana passada a causa de la festivitat de l’any nou xinès. En canvi, a Europa la tonalitat canviava i els selectius més representatius agafaven aire de nou i aportaven positivament impulsats en gran manera per les dades de l’ISM, l’índex manufacturer dels Estats Units, que superava àmpliament les perspectives, tornant a estar per sobre dels 50 punts, el llindar per avaluar si està en fase expansiva. A més a més, la Unió Europea i el Regne Unit continuaven les negociacions per tal d’arribar a nous acords comercials que no perjudiquin cap de les dues economies després d’oficialitzar-se el Brexit. Aquestes negociacions evitarien l’aplicació d’aranzels i quotes de mercat, a més del lliure comerç de serveis de diversos sectors per als britànics, fet que suavitzaria els perjudicis de la sortida per ambdues parts. Pel que fa al canvi euro-dòlar, es veia una apreciació del dòlar respecte de l’euro que el situava a nivells d’1,106. Respecte al petroli, el preu del barril de Brent corregia amb força, prop d’un 6% a tancament de la sessió europea.

Categories: General Tags: