Home > General > S’inicia la cimera econòmica internacional a Davos

S’inicia la cimera econòmica internacional a Davos

22/01/2020

La setmana començava moguda amb els mercats a la baixa després que es conegués que un virus s’expandia per la Xina i que causava la mort de sis persones durant el dia d’ahir. A més, la jornada de dimarts va tenir com a protagonista el Fòrum Econòmic Internacional, amb la presència de molts líders internacionals que debatien sobre el futur de l’economia global i aspectes que preocupen la societat com és el medi ambient i la seva preservació. Durant l’esdeveniment, Donald Trump va fer unes declaracions, exalçant l’economia americana a la vegada que criticava la Reserva Federal per tardar massa a abaixar els tipus d’interès.  La Xina no es va salvar de les paraules de Trump, que reafirmava que bona part dels aranzels no s’eliminaran fins a la conclusió de la segona fase de l’acord comercial. A nivell macroeconòmic, coneixíem l’índex ZEW de confiança inversora del mes de gener tant d’Alemanya com de la Zona Euro. Ambdós indicadors van obtenir una xifra superior a l’esperada pel consens. Tot i això, els mercats feien cas omís a les bones notícies i cotitzaven en vermell durant tota la sessió tot i la lleugera recuperació al final de la sessió, en què el DAX alemany quedava pràcticament pla.  Només l’SMI suís mantenia el verd i sumava al voltant de 35 pbs. Als Estats Units, les caigudes eren menys pronunciades que al vell continent però allunyaven els índex dels màxims històrics. El col·lectiu tecnològic, el NASDAQ, cotitzava pla al finalitzar la sessió europea.

Categories: General Tags: