Home > General > La festivitat als Estats Units tomba els volums dels mercats

La festivitat als Estats Units tomba els volums dels mercats

21/01/2020

La jornada va estar marcada per la festivitat del dia de Martin Luther King als Estats Units. La manca de publicacions macroeconòmiques juntament amb certa tranquil·litat geopolítica envaïen els mercats europeus, que cotitzaven mixtos durant bona part de la sessió. Durant el dia d’ahir l’atenció es va centrar en les previsions econòmiques mundials de l’FMI i del Fòrum econòmic mundial celebrat a Davos, Suïssa. D’una part, les perspectives econòmiques globals de l’FMI eren lleugerament inferiors a les anteriors, retallant el creixement global del 2020 fins al 3,3%, una dècima menys. Tanmateix, un focus que es va encendre durant la sessió d’ahir van ser les declaracions del ministre d’Exteriors iranià, amenaçant de retirar-se del Tractat sobre la no proliferació de les armes nuclears si Europa reporta el programa nuclear de l’Iran al Consell de Seguretat de l’ONU. Tot plegat feia que els volums als mercats europeus fossin escassos i que els principals índexs cotitzessin mixtos durant bona part de la sessió. El FTSE MIB italià era el fanalet vermell europeu amb pèrdues que rondaven el mig punt percentual. D’altra banda, el col·lectiu guanyador de la sessió era el DAX alemany, amb lleugers guanys que situaven l’índex molt a prop de màxims històrics. Pel que fa al petroli, les tensions a l’Iran i l’Iraq juntament amb el tancament de dues bases petrolieres a Líbia feia que els preus del barril de Brent i el cru WTI s’elevessin prop d’un punt percentual.

Categories: General Tags: