Home > General > Els mercats americans inicien el tradicional ‘Christmas Rally’

Els mercats americans inicien el tradicional ‘Christmas Rally’

20/12/2019

L’esfera geopolítica es mantenia tranquil·la sense gaires novetats mes enllà de l’impeachment contra Donald Trump, que continuava sent notícia per la gran rellevància que té el fet de jutjar un president als Estats Units, on només havia passat anteriorment en dues ocasions, amb els aleshores presidents Andrew Johnson i Bill Clinton. D’altra banda, un estudi del Banc Central Europeu concloïa que encara es podien baixar més els tipus d’interès sense que tingués un efecte negatiu. Aquest estudi simulava dipòsits bancaris amb taxes d’interès de fins al -1% i avaluaven l’impacte que tenien en les entitats bancàries. Pel que fa als mercats, els principals índexs europeus continuaven la setmana amb el mateix tarannà del dia anterior, cotitzant majoritàriament amb lleugeres pèrdues. El FTSE-100 britànic, el FTSE MIB italià el i el CAC-40 francès eren els selectius més representatius europeus que es mantenien en positiu.  L’IBEX-35 sofria una caiguda del 0,05%, però s’aferrava als 9.600 punts bàsics. A l’altra banda de l’Atlàntic, els parquets americans obrien a l’alça amb uns guanys que en cap cas superaven el mig punt percentual. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el cru WTI se situaven a nivells de 66,36 i 60,91 dòlars, respectivament, a tancament dels mercats europeus. El tipus de canvi eurodòlar se situava a nivells d’1,1113.

Categories: General Tags: