Home > General > Trump s’haurà d’enfrontar al Senat després que s’aprovés l’‘impeachment’

Trump s’haurà d’enfrontar al Senat després que s’aprovés l’‘impeachment’

19/12/2019

Jornada tranquil·la en què la publicació de dades macroeconòmiques dominava l’esfera de novetats en els mercats. A Europa es feia pública la dada de l’IPC anual al Regne Unit i la zona euro, que se situaven a l’1,5% i l’1%, respectivament, complint les expectatives dels inversors. A més, a Alemanya publicaven l’índex IFO de confiança empresarial del mes de desembre amb un resultat positiu que millorava les expectatives del mercat i mostrava com l’economia alemanya seguia amb la tendència que iniciava el moviment del mes anterior amb una millor perspectiva de cara als pròxims mesos. Als Estats Units, el protagonisme se centrava en l’impeachment a Donald Trump per l’escàndol d’Ucraïna, on l’acusen d’obstrucció i abús de poder. La votació del Congrés dels Estats Units es decantava a aprovar el judici polític al president nord-americà, que s’haurà de defensar davant del Senat de les acusacions de pressionar el president d’Ucraïna per dur a terme investigacions que causessin un perjudici a l’aspirant demòcrata Jon Biden. Els mercats semblaven no preocupar-se gaire del procediment d’impeachment contra Trump i cotitzaven lleugerament a l’alça. Les borses europees cotitzaven mixtes. L’IBEX-35 cotitzava la major part de la sessió en positiu, però finalment tancava lleugerament a l’alça. Als Estats Units, els mercats seguien registrant màxims històrics amb lleugeres apujades al tancament de la sessió a l’eurozona.

Categories: General Tags: