Home > General > Mercats a la baixa a causa de la incertesa geopolítica

Mercats a la baixa a causa de la incertesa geopolítica

18/12/2019

Els principals índexs europeus navegaven ambigus per aigües turbulentes durant la jornada d’ahir després que la incertesa sobre el Brexit tornés a ser un esdeveniment rellevant per als inversors. Aquests temen que la sortida del Regne Unit de la Unió Europea sigui més abrupta que l’esperada i que provoqui més inestabilitat. A més, la prudència sobre l’acord comercial entre la Xina i els Estats Units ha augmentat després que sorgissin alguns dubtes sobre si les tensions entre els països s’han resolt i sobre si realment l’acord serà signat pels presidents dels respectius països, últim pas perquè entri en vigor aquesta primera fase d’acord comercial. Així doncs, a Europa el vermell va recuperar el protagonisme després que durant la sessió de dilluns els mercats registressin màxims anuals. L’IBEX-35 registrava una caiguda del 0,67% però mantenia els 9.600 punts bàsics. El FTSE MIB italià era el selectiu europeu que més es revalorava. Als Estats Units, els mercats obrien mixtos amb el Nasdaq pràcticament pla però en negatiu i el Dow Jones liderant els guanys, que en cap cas superaven el mig punt percentual. Al tancament de la sessió europea, els mercats americans cotitzaven a l’alça amb lleugers guanys que els situaven novament a màxims històrics. Pel que fa al petroli, el barril de Brent i el  cru WTI tornaven a pujar amb guanys que rondaven el punt percentual i se situaven a nivells de 65,94 i 60,80 dòlars, respectivament.

Categories: General Tags: