Home > General > Els mercats europeus recuperen la confiança

Els mercats europeus recuperen la confiança

27/09/2019

Després d’haver viscut diversos dies en què la volatilitat s’apoderava dels mercats europeus, els selectius del Vell Continent van cotitzar tots en positiu, mostrant avenços meridians, després de les notícies reconciliadores entre la Xina i els Estats Units en el seu conegut estira-i-arronsa en les negociacions comercials. L’anunciat pacte comercial signat entre el Japó i els Estats Units també va aportar positivisme als mercats, ja que pot ser un precedent per als altres fronts oberts amb els països veïns. Donald Trump, per la seva part, empantanegat amb l’assumpte de l’impeachment liderat per Nancy Pelosi, deixa entreveure que l’acord amb la Xina pot estar més a prop que mai  per tal de calmar els mercats i guanyar de nou la confiança dels americans. Seguint en clau americana, Jerome Powell, president de la Reserva Federal, va tornar a insuflar més de 110.000 milions de dòlars per tal de solucionar els problemes de liquiditat que s’han viscut els últims dies als Estats Units. Aquesta última actuació de la Fed ha propiciat una nova apreciació del dòlar respecte a l’euro, que va arribar a nivells d’1,093 a tancament de la sessió europea. Els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb lleugeres caigudes en plena temporada de presentació de resultats.

Categories: General Tags: