Home > General > ‘Hard Monday’

‘Hard Monday’

24/09/2019

Dur (Hard en anglès) inici de setmana en els principals mercats causat en part pels continuats temor de tensions en la guerra comercial, unes dades macroeconòmiques europees poc motivadores i la fallida del tour operator Thomas Cook. Vist aquests esdeveniments alguns dels sectors més perjudicats van ser del sector financer. Com a referència els grans bancs espanyols perdien prop d’un 3%. Això portava l’IBEX-35 a perdre el nivell de 9.100 punts. Valors més impactats pels aranzels de la guerra comercial, com Arcelor Mittal, també van ser dels més perjudicats de la jornada. La notícia de fallida de Thomas Cook feia cotitzar a la baixa valors del sector turístic (va ser el cas d’AENA o valors com Amadeus). El PMI del sector manufacturer de l’eurozona del mes de setembre es va situar en 50,4 (una xifra lleugerament per sota de la darrera publicació). En aquest entorn, l’or va actuar clarament com un actiu refugi, i en un context de caigudes va mantenir el pols sumant un 1,53%. L’eurodòlar cotitzava a en 1,0991. Al tancament europeu els mercats americans cotitzaven plans (esperem que els americans hagin pogut mantenir aquesta tendència).

Categories: General Tags: