Home > General > S’acaba la setmana amb estabilitat als mercats

S’acaba la setmana amb estabilitat als mercats

21/09/2019

La setmana començava sense rumb, amb el notori atac de diversos drons a la productora de petroli més gran del món, a l’Aràbia Saudita, i els possibles efectes que tenia en l’economia. A més a més, les notícies macroeconòmiques que arriben des de la Xina no aportaven gaire positivisme mostrant un afebliment a curt termini del creixement al país asiàtic. Als Estats Units, Jerome Powell, president de la Reserva Federal Americana, rebaixava els tipus d’interès en 25 punts bàsics a més d’adoptar una política més expansiva per tal d’impulsar de nou el creixement de l’economia americana, sempre mostrant una independència absoluta del president Donald Trump, que l’havia atacat reiteradament perquè abaixés dràsticament els tipus d’interès. Pel que fa a les notícies que rebíem des del Vell Continent, destaquem la nova convocatòria d’eleccions generals a Espanya, que es durà a terme el 10 de novembre de 2019, ja que els partits polítics han estat incapaços d’acostar postures i arribar a un acord sostenible de cara a la data límit del 23 de setembre. Al selectius europeus abundava la tonalitat positiva en la majoria dels mercats, mentre que a l’altra banda de l’Atlàntic els selectius de Wall Street iniciaven la sessió amb revaloracions i arribaven a nivells pròxims dels màxims històrics.

Categories: General Tags: